Bandene til Union Bluescup 2012 er klare

Deltakerbandene til Norsk Bluesunions bandkonkurranse er klare. Tre band har tidligere kvalifisert seg i regionale uttak rundt om i landet, og de resterende er nå valgt ut blant innsendte søknader. Finalen i Unions Bluescup arrangeres i år for trettende gang på Notodden Blues Festivals hovedscene.

Vi presenterer her bandene som skal delta i årets cup på Hovigs Hangar den første helga av august.

Det hele starter fredag 3. august kl. 12.00 med innledende runder. Fire band går videre til finalen som holdes lørdag kl. 14.00.
De tre første bandene kvalifiserte seg gjennom å vinne uttakene i henholdsvis Narvik, Egersund og Oslo. De seks resterende er valgt ut av en jury bestående av medlemmer fra styret i Norsk Bluesunion og Bluesnews.

 

1. BARRELHOUSE (Tromsø)

Tromsøbandet Barrelhouse gikk av med seieren under det nordnorske mesterkapet i blues som ble avholdt av Narvik Bluesklubb lørdag 21. april. Bandet består av Ingrid Tuflått Haukland (vokal), Thomas Ragnar Larsen (gitar), Dag Okstad (kontrabass) og Christer Jørgensen (trommer). Haukland har tidligere gjort seg bemerket både i Korslaget og på X-Faktor, og deltok også på unionscupen på Notodden Bluesfestival i fjor sammen med gitarist Thomas Larsen. (Foto: Kjell-Olav Ravn).

2. HEAVY HEADS (Bryne)

Kvalifisering til Union Bluescup for sørvestlandet ble arrangert under Dalane Bluesfestival lørdag 26. mai, et samarbeid mellom festivalen, Sandnes Bluesklubb og Stavanger Blues Club.

Det var bandet Heavy Heads fra Bryne som gikk av med seieren i Egersund. Bandet består av Per Haarr (gitar/sang), Andreas Utne Friestad (gitar), Ingvar Bergene (bass) og Jens Hetland Haavik (trommer). De svært unge musikerne startet opp som et rock'n roll-band på ungdomsskolen, der de gikk ut så nylig som i 2011. Repertoaret var fra starten av 60-talls pop og rock fra band som The Who, Stones, Small Faces og Fleetwood Mac. Etterhvert har bandet begynt å skrive sin egen musikk og betegner seg idag som et bluesrockband.

3. SPILLED SOUP (Oslo)

 Trioen Spilled Soup gikk av med seieren i kvalifiseringen for Østlandet som ble arrangert under Musikkfest Oslo lørdag 2. juni. Det var fem deltakende band i arrangementet som samlet mye folk i godværet på den trivelige utescenen på Lakketorget mellom Grønland og Grünerløkka i Oslo.

Spilled Soup spiller en blanding av tradisjonell blues og mer rocka musikk. Gutta er i alderen 23-30 år, og besetningsmessig skiller bandet seg ut ved å ha en trommeslager som lead-sanger. Bandet består av gitaristen Eivind Petersen, den syngende trommeslageren Knut Martin Myklebust og bassisten Hans Marius Haukedal. (Foto: Rune Endal).

4. BRIGHT SIDE FIVE (Skiptvet, Østfold)

Et bluesband fra Indre Østfold med medlemmer i alderen 16 til 25 år: Kristian Koppang (keyboard/vokal), Magnus Berg (gitar), Jørgen Kasbo (gitar), Runar Helin (bass) og Christian Løken (trommer). Bandet spiller hovedsaklig bluesrelatert musikk, men legger også inn elementer fra rock, jazz og funk. Bandet har tross sin unge levealder allerede besøkt mange norske bluesscener, blant annet på Rampelys på Buckleys i Oslo, Dark Season Blues på Svalbard og Colorlines bluescruise. (Foto: Merete Eide).

5. BRENTE FINGRE (Lillestrøm)

Bandet består av to karer på 20 og 21 år som spiller ubehøvlet og "rett fram" deltablues. Magnus Dalen og Kim Patrick Stokkvin trakterer instrumentene kassegitar, stompbox, slidegitar og munnspill. Duoen ble favoritter blant tradblues-elskerne da de deltok i kvalifiseringen på Lakketorget i Oslo i begynnelsen av juni. (Foto: Rune Endal)

 

 

6. MICHAEL RAY & THE ROYAL FLUSH (Sandnes/Stavanger)

Kvartetten fra Sandnes og Stavanger deltok også i bluescupen i fjor, da de vant det regionale uttaket og gikk til finalen på Notodden. I år stiller de med denne besetningen: Michael Ray (gitar/vokal),  Stein Skorstad (orgel/piano/akk.gitar), Peter Horton (bass/vokal) og Tory Johannesen Raugstad (trommer). Bandet spiller texas- og chicagoblues anført av Michael Ray som er tydelig inspirert av gitarister som Stevie Ray Vaughan, Albert King og Freddie King.

 

 

7. INCEPTION (Romerike)

Et bluesrock-band som er sterkt inspirert av 70-tallet med referanser til band som Led Zeppelin, Deep Purple, Rainbow og Jimi Hendrix Experience. De har spilt sammen midten av 2009 og har blant annet hatt et godt samarbeid med Skedsmo bluesklubb. De unge musikerne har blitt publikumsfavoritter på hjemmebane, og har bl.a. spilt på byfesten i Lillestrøm, Jessheimdagene og UKM landsfinale. I 2010 vant de Romeriksmesterskapet i rock.

Bandet består av Eirik Jahren Røine (vokal), Stig Uglum Reenskaug (gitar), Marius Dokken Hokstad (keyboard/gitar), Gjermund Lethigangas (bass) og Kim Uglum Reenskaug (trommer). (Foto: Rune Endal).

8. MALVIN NØSEN COMPANY (Molde/Fræna)

Bandet består av fire unge musikere i alderen 15 til 21 år fra Molde og Fræna. Flere av medlemmene har erfaring fra forskjellige musikalske sammehenger og holder på med utdannelse innen musikk. Bandet har tidligere spilt coverlåter med artister som Joe Bonamassa, Jamie Cullum og John Mayer. Nå legger de vekt på å skrive egne låter i bluesrock-sjangeren. Den 15 år gamle gitaristen og sangeren Malvin Nøsen vant Musikk Praksis sin live-pris i 2010. Bandet består ellers av Truls Løvik (orgel), Alexander Bøe (bass) og Thomas Morewood Rødal (trommer).

 

9. TIEBREAKER (Odda)

Tiebreaker kommer fra Odda i Hordaland og består av fem 18 år gamle barndomsvenner: Thomas Espeland Karlsen (vokal), Eirik Wik Haug (gitar), Øyvind Tømmernes (orgel/keys), Patrick Andersson (bass) og Pål Gunnar Dale (trommer/vokal). Bandet spiller en  blanding av bluesrock og prog-rock. Bandet har allerede fått mye live-erfaring og har spilt flere ganger på bluesfestivalen i Odda, og også på Fonnafest 2009 og Litteratursymposiet 2011. Bandet ga ut sin første EP i juni 2012.