Nasjonal arrangørstatistikk – innsamling av data for helårsarrangører, festivaler og klubber

Norsk Bluesunion (NBU) fortsetter arbeidet med en nasjonal arrangørstatistikk i samarbeid med organisasjonene i Arrangørforum* og Telemarksforsking. Nytt av året er hvordan dataene samles inn, og her får dere utfyllende informasjon om hva vi trenger fra dere. Frist for innsendelse av skjemaet med utfylte tall for 2018 er fredag 31 mai 2019.

God og oppdatert statistikk fra medlemsmassen er avgjørende for at vi i NBU skal kunne drive et effektivt og kunnskapsbasert interessepolitisk arbeid. Uten tall på hva medlemmene våre og arrangørfeltet ellers representerer er det vanskelig å nå gjennom hos politikere, offentlige myndigheter og andre beslutningstakere. Så selv om det kan være krevende, så ber vi innstendig om at dere hjelper oss med tall i datainnsamlingen.

All datainnsamling vil skje gjennom det vedlagte Excel-skjemaet, som bare gjelder for deres virksomhet. I den grad dere har levert tall i tidligere undersøkelser er disse lagt inn i skjemaet for å hjelpe dere litt på vei. Dette skjemaet tilhører dere, og tanken er at dere skal bruke det samme år etter år, og sende oss en oppdatert utgave én gang i året.

All informasjon behandles konfidensielt.

Tips: Ha årsberetning og årsregnskap ved din side når du starter undersøkelsen.

Frist for innsendelse av skjemaet med utfylte tall for 2018 er fredag 31 mai 2019. Skjemaet sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Dersom dere har kapasitet til å sjekke eller supplere tidligere innsendt data så må dere gjerne gjøre det også.

Vi ber om at dere svarer så presist som mulig på alle spørsmålene, men understreker samtidig at et godt estimat er bedre enn at dere ikke avgir svar.

I skjemaet er det lagt inn forklaring på de fleste spørsmålene. Vi vil likevel påpeke følgende:

  • Definisjon av konsert og band: En konsert kan for eksempel utgjøres av hovedartist inkludert eventuell oppvarming. Dette regnes da som to band. For festivaler regnes enkeltkonserter som én konsert.
  • Økonomi: I oversikten over økonomi er det særlig konsertøkonomien vi er interessert i. Vi ber derfor om detaljerte tall for denne delen av økonomien og generelle tall for «ikke konsertrelaterte» inntekter og utgifter. Dette vil gi ett økonomisk resultat for konsertvirksomheten og ett for hele organisasjonen. I tilfeller der konserter er eneste aktivitet vil alt være konsertrelatert. Det er viktig at dere sjekker det økonomiske resultatet på bunnlinjen. Dersom dette ikke stemmer kan det justeres gjennom å justere «Andre inntekter/utgifter».
  • Årsverk: Det er normalt å beregne et årsverk til 1695 timer.

Dersom du likevel står fast må dere ikke nøle med å ta kontakt med Wiggo Larsen på telefon: 977 43 130 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

(*Arrangørforum består av interesseorganisasjonene Norske Konsertarrangører, Norske festivaler, Norsk jazzforum, FolkOrg, Norske kulturhus, NyMusikk, Norsk Bluesunion, Norsk Viseforum og Klassisk.)