Min kulturfordel - gunstige avtaler for NBU-medlemmer

Norsk Musikkråd tilbyr nå medlemmene i alle sine underorganisasjoner gunstige rabatter hos en rekke forskjellige firmaer. De ca 7.000 medlemmene i Norsk Bluesunion er blant de som kan nye godt av rabatter på flyreiser, hotellovernattinger, bilutleie, streaming av musikk, strømabonnement m.m. Det nye fordelsprogrammet ble presentert for NBUs landsmøte i mars av Kjetil Bjelke (bildet).

Norsk Musikkråd har i lengre tid arbeidet med dette fordelsprogrammet for sine medlemsorganisasjoner. Musikkrådet representerer hele 33 organisasjoner med til sammen 144.000 medlemmer, som alle nå kan nye godt av avtalene som er forhandlet fram. Pr. april 2016 er det gjort avtale med 11 forskjellige firmaer, men Musikkrådet har som ambisjon å inngå minst fire nye avtaler hvert år. Spesielt ønsker de å få på plass flere musikkrelaterte avtaler, blant annet med musikkleverandører og billettutsalg.

Avtaler
Pr i dag er det gjort avtale med følgende firmaer: Europcar bilutleie, SAS, Nordic Choice Hotels, Tidal (Wimp), Musikkpraksis, Hantek Audio (ørepropper), Svorka Energi, Profil Design (merch), Fiken regnskap og Dolly Dimple’s.
Som eksempel på fordelene kan nevnes at det gis 20% rabatt på bilutleie hos Europcar, og at SAS tilbyr i tillegg til 23 kg bagasje musikere å ta med et instrument på flyet gratis. Choice Hotels gir 20% rabatt på hotellrom i Norge.

Kickback
Flere av leverandørene tilbyr det som kalles “kickback” eller tilbakeføring av midler. Det betyr i praksis at når fordelsavtalene brukes av medlemmene, vil en del av overskuddet gå tilbake til organisasjonene. Hvor mye som vil gå tilbake avhenger av omfanget, så her er det viktig at avtalene faktisk blir benyttet. Dersom medlemmene er flinke til å benytte seg av rabattene, vil det gå en god slump penger tilbake til organisasjonene. For eksempel vil Svorka tilbakeføre 150 kroner for hver nyinngåtte strømavtale. Skulle Norsk Bluesunion eksempelvis klare å få 300 av sine medlemmer til å bytte til Svorka, vil altså NBU sitte igjen med hele 45.000 kroner.

Bruk tilbudet!
Norsk Bluesunion oppfordrer sine 7.000 medlemmer til å benytte seg av tilbudene. Ta kontakt med styret i din klubb eller NBU for å få passordet. Du finner flere detaljer på www.musikk.no/kulturfordel
Ordningen betjenes på telefonen ved hjelp av en app som finnes både for Andriod og iPhone. Disse lastes ned gratis der man kjøper app-er. I tillegg kan man også gå gjennom Norsk Musikkråds hjemmesider.

Det er lagt opp slik at hver organisasjon har sitt eget passord som man oppgir for å komme inn på ordningen og få rabattene.

Tekst og foto: Rune Endal, Bluesnews