Pressemelding: Norsk Bluesunion fikk avslag fra Norsk Kulturråd

Norsk Bluesunion (NBU) fikk avslag på søknad om midler til Norgesturnè med Union Bluesband – Tito Lausteen Quartet - fra Kulturrådet ved Musikkutvalget for utøver- og produksjonsstøtte, som behandler søknader om prosjektstøtte, bestillingsverksstøtte, musikerstøtte og ensemblestøtte.

Begrunnelsen for avslaget var at de ikke fant rom for vårt prosjekt innenfor sine rammer. Det er ikke lenger lagt føringer fra Kulturdepartementet om at det skal være en satsning på talentutvikling, og Norsk Kulturråd har derfor valgt å ikke prioritere dette.

Norsk Bluesunion ønsker med prosjektet Union Bluesband å presentere lovende, talentfulle band for et større publikum i form av en landsdekkende turné. Vi ønsker også å satse på å nå andre målgrupper i tillegg og jobber med å booke inn bandet på bl.a. skolekonserter og andre ungdomsrelaterte prosjekter. Norsk Bluesunion vil med dette rekruttere og inspirere uetablerte, norske artister som har potensial til å markere seg på et nasjonalt og internasjonalt plan.

I tillegg til å hjelpe ambisiøse bluesband fungerer denne turneen også som et nettverksbyggende tiltak for medlemsklubber, samtidig som det er lagt inn elementer av arrangøropplæring som for eksempel fokus på kontrakter og generell konsertgjennomføring.

Norsk Bluesunion ble meget skuffet når vi mottok avslaget fra Kulturrådet. Vårt spørsmål blir derfor hvem bør få støtte, om ikke de unge og uetablerte? Når man ser på tildelingslistene at det gis støtte til artister som er godt etablerte, både økonomisk og profesjonelt, synes kulturrådets tildelingsutvalgs prioriteringer noe rart.

Vårt mangeårige arbeid med rekruttering blant de unge, samt vår turne rundt i landet for et ungt uetablert band, krever mye av vårt styre i Norsk Bluesunion. Alt blir gjort på frivillig basis og uten noe lønn.

Men alt dette er basert på at vi får midler fra Kulturrådet. Med dette avslaget er det reell fare for at alt vi har jobbet for å etablere i så mange år kan falle i grus.

Fakta:
Norsk Blues Union: www.norskbluesunion.no
Norsk Blues Union (NBU) er en sjangerorganisasjon for bluesklubber og -festivaler samt spillesteder som slutter seg til NBUs formål. NBU har som overordnet mål å skape et rikt miljø for blues i Norge og har som intensjon å øke kjennskapen til blues og beslektede musikkformer i Norge gjennom konserter og faglig virksomhet knyttet til sin drift.

Union Bluescup:
Et av Unionens viktigste satsingsfelt er å bidra til å rekruttere nye talenter til den norske bluesscene gjennom turneprosjektet Union Blues Band. Talentkonkurransen Union Blues Cup blir arrangert hvert år av Norsk Bluesunion (NBU) i samarbeid med Notodden Blues Festival og flere andre samarbeidspartnere. Vinnerbandet får tittelen Union Bluesband, og blir premiert med bl.a. en turne rundt i norske bluesklubber og festivaler, tilrettelagt av Norsk Blues Union.

Kontakt:
Leder Norsk Blues Union, Bitten Svendsen mobil 958 28 910 – Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.