Bluesnews

Alle medlemmer av en bluesklubb tilsluttet NBU abonnerer på BluesNews som en del av sitt medlemsskap.

Magasinet BluesNews er Unionens viktigste informasjonskanal.

Foruten masse bra redaksjonelt stoff, som inkluderer konsertomtaler, artistomtaler og plateanmeldelser, har alle klubbene anledning til å informere om sin egne aktiviteter på BluesNews sine klubbsider.

BluesNews kommer ut 5 ganger årlig, med et opplag på 10 000 pr utgivelse.og er med det Norges største musikkmagasin.

Kontakt BluesNews: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Klikk på lenken til høyre for å komme til BluesNews sine sider.

Nyheter fra Bluesnews

Bluesnews - Bluesnews magasin - organ for norsk bluesunion

 • Bluesnews samarbeider med Tidal

  Bluesnews har innledet en meget spennende samarbeidsavtale med streamingselskapet Tidal (tidligere Wimp). Med ønske om å dekke blues-segmentet i musikkutvalget bedre har Tidal engasjert Bluesnews til å bidra med stoff og innhold.

 • Blues Brothers Band til Trandal

  Bluesfestivalen i Trandal på Sunnmøre fyller 10 år i år og feirer med et stort, spennende konsertprogram. Blant annet får festivalen besøk av The Original Blues Brothers Band anført av Memphis-legenden Steve Cropper.

 • Keeping The Blues Alive Award til Kid Andersen

  Christoffer «Kid» Andersen har blitt hedret med en Keeping the Blues alive-pris av den amerikanske foreningen Blues Foundation. Utdelingen fant sted i Memphis fredag 3. februar. Kid fikk prisen for sine mange betydningsfulle innspillinger i studioet han har etablert i sitt hjem i California, Greaseland Studio. Vi gratulerer! På bildet sammen med prisutdeler Art Tipaldi. (Foto: Roger Stephenson).

 • MK’s Marvellous Medicine: - Spellemannsprisen gjør oss enda mer motiverte

  MK´s Marvellous Medicine mottok Spellemannsprisen i blueskategorien for 2016 under utdelingen 28. januar. Marie Kristin Dale (gitar), Stian Brungot (bass) og Felix N. Rudi (trommer) har det siste året gjort furore rundt om på norske scener og er i disse dager i gang med sin første utenlandsturné. Bluesnews møtte de tre musikerne i Oslo og fikk en prat om prisen.

 • MK’s Marvellous Medicine fikk Spellemann

  Vi gratulerer MK’s Marvellous Medicine med Spellemannspris i blueskategorien for 2016. Vinnertrioen fra Bergen består av Marie Kristin Dale, Stian Brungot og Felix N. Rudi. De to andre nominerte i bluesklassen var Billy T Band og Pristine.

 • To norske band til International Blues Challenge i Memphis

  Fra 31. januar til 4. februar arrangeres verdens største showcase for bluesband i Memphis, USA for 33. gang. International Blues Challenge avholdes på klubber i og rundt Beale Street og samler hvert år 250 deltakerband fra hele verden. I år er to norske band med, fjorårets Union Bluesband, Tito Lausteen Quartet fra Bodø, og det mer etablerte bandet JT Lauritsen & The Buckshot Hunters.

 • Populær nyttårsblues i Stavanger

  For tiende år på rad inviterte Eric ”Slim” Zahl & the South West Swingers til nyttårsblues på De Røde Sjøhus i Stavanger. Konserten i januar har etter ti år blitt en ”happening” som musikkinteresserte i Stavanger og omegn svært gjerne vil ha med seg. Også i år var det nesten fullt hus med mer enn 700 personer innenfor dørene. De to unge blues-sangerinnene Ida Bang og Lisa Lystam fra Sverige var årets gjesteartister. (Foto: Aigars Lapsa).

 • Kid Andersen nominert til Blues Music Award

  Kid Andersen er nominert til 2017 Blues Music Awards. Normannen har havnet i godt selskap der han er nominert i klassen «Intrumentalist - Guitar» sammen med storhetene Joe Bonamassa, Ronnie Earl, Bob Margolin og Monster Mike Welch.

 • Billy T Band, Pristine og MK’s Marvellous Medicine nominert til Spellemann

  Nominasjonene til Spellemann 2016 ble annonsert på en pressekonferanse i Oslo 5. januar. I bluesklassen ble følgende tre utgivelser nominert: Billy T Band «Reckoning», MK’s Marvellous Medicine «MK’s Marvellous Medicine» og Pristine «Reboot». Bluesnews gratulerer!

 • Sven Zetterberg har gått bort

  Den triste nyheten om bortgangen til den svenske bluesartisten har blitt mottatt med stor sorg i musikkmiljøet, og ikke minst i blueskretser. Sven Zetterberg har hatt status som Sveriges ukronede blueskonge, og det europeiske musikkmiljøet har mistet en av de desidert fremste utøvere av klassisk blues og southern soul. Sven Zetterberg ble 64 år. (Foto: Roald Jungård).

 • Buddy Guy til Notodden!

  Notodden Blues Festival har sikret seg blueslegenden Buddy Guy til jubileumsfestivalen i august. Guy er i dag den ubestridte nummer én av de gjenlevende fra den stilskapende generasjonen bluesmusikere som erobret verden på 50- og 60-tallet. Med Buddy Guy har festivalen sikret seg det mest ettertraktede bluesnavnet en festival kan ønske seg i dag.

 • Bluesfavoritter til jubileet på Notodden

  De første artistene til sommerens jubileumsfestival på Notodden er lansert, og festivalen gir et klart signal om at det skal dreie seg mye om reinspikka blues på 30-årsjubileumet! Blant de annonserte finnes mange artister som står høyt oppe på ønskelista for bluespublikummet, blant annet kommer Charlie Musselwhite og Bob Margolin (bildet) med ei solid bluespakke fra Chicago.

 • Daniel Eriksen til European Blues Challenge 2017

  Daniel Eriksen skal representere Norge i den europeiske bandkonkurransen European Blues Challenge i april neste år. Eriksen ble stemt fram av Norsk Bluesunion og de norske medlemmene i European Blues Union. Konkurransen blir avholdt i den danske byen Horsens.

 • God festivalstemning i stormen i Frederikshavn

  Den første helgen i november betyr bluesfestival i Frederikshavn, noe også mange nordmenn har oppdaget. Flere hundre nordmenn fant veien til byen denne helgen, og koste seg med musikk, samvær og dansk hygge sammen med et stort dansk publikum. Værgudene gjorde sitt til at det var greit å holde seg innendørs, regn og vind med storm i kastene gjorde opphold ute til en relativt utrivelig opplevelse. En av headlinerne var amerikanske Mr. Sipp (bildet).

 • Strålende mørketidsblues

  Siste helg i oktober gikk Dark Season Blues av stabelen for 14. gang. Hele 15 band fra åtte land sørget for at årets festival i Longyearbyen ble en strålende markering av inngangen til mørketiden. Blant dem var engelske Laurence Jones og hans band (bildet).

 • Damene imponerte på årets Fjordblues

  Fjæra Bluesklubb på Sandane kan se tilbake på nok et vellykket arrangement i jubileumsåret med Fjordblues 2016 vel i havn. Sangerinnene Danielle Nicole og Colleen Rennison fra bandet No Sinner (bildet) ble de store pubilkumsfavorittene helga 20.- 22. oktober.

 • Chess Records’ grunnlegger Phil Chess er død

  Plateprodusenten Phil Chess og en av grunnleggerne av det legendariske Chicagoblues-selskapet Chess Records er død. Sammen med sin bror introduserte han storheter som Muddy Waters, Chuck Berry, Bo Diddley og Etta James for en hel verden. Chess døde i sitt hjem i Tuscon, Arizona den 19. oktober, 95 år gammel.

 • Sugaray stjal showet på høstens Colorcruise

  Høstens bluescruise 20.-22. oktober med Color Line ble en ny fjær i hatten for arrangørene. Programmet var spekket med godbiter, og artistene leverte gode og underholdende konserter. Blant artistene var JW Jones og Sugaray Rayford (bildet).

 • Stax-legenden William Bell til Nidaros i april

  En av de fremste artistene fra den klassiske soulmusikkens storhetstid på 60-tallet gjorde comeback på plate i 2016. William Bell var en av grunnleggerne av det som i dag blir omtalt som The Stax Sound. Han var tilknyttet den kjente labelen både som låtskriver og sanger. I april kommer han til Nidaros Bluesfestival i Trondheim.

 • Fjordblues på Sandane med jubileumsprogram

  Året 2016 har vært et stort år for den lille bluesklubben på Sandane. Fjæra Bluesklubb har feiret sitt 25-årsjubileum og ble i jubileumsåret kåret til Årets bluesklubb av Norsk Bluesunion. I august gikk ungdomsbandet Silo som har representert klubben til topps i finalen i Union Bluesklubb. Helga 20.-22. oktober arrangerer klubben den 19. utgaven av festivalen Fjordblues med et innholdsrikt jubileumsprogram. Blant artistene er amerikanske Danielle Nicole (bildet).

 • Moss Bluesklubb feirer ti år med blåtoner

  Med NRK Østfold som rapporterende gjester, åpnet Moss Bluesklubb dørene i 2006. Siden har de valgt seg artister fra øverste hylle, og til helga feirer de seg selv med 11 band og artister på scena, blant dem den amerikanske sangeren Sugaray Rayford (bildet).

 • Buckleys på flyttefot

  Klubben Buckleys Roots & Blues Joint i Oslo har siden starten i 2008 etablert seg som en kvalitetsleverandør av konserter i roots-sjangeren. Beliggende i en liten sidegate rett ved Karl Johan har stedet blitt et tilholdssted for både Oslo Bluesklubb og Norsk Americana Forum. Nå er snart eventyret i Arbeidergata over. På vårparten i 2017 stenges dørene til lokalet som har huset så mange fantastiske konsertopplevelser. På bildet Rolf Johannessen og Raymond Stubben utenfor Buckleys.

 • Rolling Stones gir ut bluesalbum

  De britiske veteranene er tilbake der de startet – som bluesband. I desember slipper de et bluesalbum der de tolker låter av bluesens mestre, – bl.a. Howlin’ Wolf, Little Walter, Otis Rush og Magic Sam. Dette er Rolling Stones’ første studioalbum på 10 år. Eric Clapton er med som gjest på to av låtene.

 • Miriam Mandipira årets bluesnavn i Danmark

  Copenhagen Blues Festival ble også i år innledet med utdeling av prisene «Årets Danske Bluesudgivelse» og «Årets Danske Bluesnavn». Miriam Mandipira (bildet) mottok prisen for årets bluesnavn og Big Creek Slim fikk prisen for årets bluesutgivelse.

 • Ny bluesfestival i København

  Det er igjen tid for bluesfestival i København, den 16. i rekken. Fra onsdag 28. september og fem dager framover tilbyr Copenhagen Blues Festival 50 konserter fordelt på 18 scener rundt om i byen. Blant headlinerne er Chicagos nye stjerneskudd, Toronzo Cannon (foto: Chris Monaghan).

 • Ny bluesfest på Ørlandet

  Helga 22. til 25. september er det igjen duket for festival på Brekstad på Ørland. Det er i år 17. gang Ørland Bluesklubb inviterer til festival. Blant headlinerne i år er irske Simon McBride (bildet).

 • Stor jubileumsfest på Hell

  Det ble slått på stortromma da Blues in Hell feiret sitt 25-årjubileum den første helga av september. Festivalen kunne tilby et meget innholdsrikt program, og helga var full av gode konsertopplevelser. Blant høydepunktene var Mardi Gras-showet med 10 musikere på scena (bildet), Elvis tribute-showet med Busk, Flaata og Ackles, og de internasjonale stjernene Devon Allman og Melvia «Chick» Rodgers.

 • Notodden gamblet og vant

  Vi skal ikke påstå at Notodden Blues Festival satset alt på ett kort i år, men de slo til og booket helt ferske Supersonic Blues Machine. Sammen med den amerikanske powertrioen fikk de på plass flere av gjesteartistene fra debutskiva. Med Walter Trout, Robben Ford, Steve Lukather og Billy Gibbons på en og samme scene lå det an til en gitarbonanza av de sjeldne i Hovigs Hangar. (Foto: Aigars Lapsa).

 • Silo vant Union Bluescup 2016

  Bandet Silo fra Bremanger i Nordfjord gikk av med seieren i finalen i Union Bluescup 2016 som ble arrangert under Notodden Bluesfestival. De fire musikerne i alderen 16-18 år vil neste år turnere som Union Bluesband rundt på bluesklubber i regi av Norsk Bluesunion. De andre bandene som kom til finalen var Bagwig fra Kristiansand, Gaffoot fra Oslo/Måløy og Dim Gray fra Oslo. (Foto: Rune Endal).

 • Amund Maarud fikk bluesprisen på Notodden

  Den 29. bluesfestivalen på Notodden er i gang. Festivalen ble tradisjonen tro innledet med radiosendt åpningsshow i Hovigs Hangar. Hadia Tajik sto for den offisielle åpningen torsdag kveld, og showet inneholdt musikalske innslag med bl.a. MK's Marvellous Medicine, Lisa Lystam, Eric Slim Zahl & The South West Swingers, Tito Lausteen Quartet og Lovell Levinger. Den prestisjetunge bluesprisen ble delt ut av Steven Van Zandt og gikk i år meget fortjent til Amund Maarud.